– Hans sangskatt vil leve evig

Fem måneder før han døde, ble Frode Viken den første til å bli innlemmet i Wood of Fame under Woodland-festivalen i Namsos.

HEDRET Under et halvt år før han gikk bort, ble Frode Viken innlemmet i Wood of Fame i heimbyen.  Foto: Bastian Øien Alstad

NAMDALSAVISA

NAMSOS: Hvert år skal et nytt tre langs vegen mellom Rock City og Rema 1000 Rock City lyses opp og bli oppkalt etter en person som har hatt betydning for kulturlivet og den kreative kunsten fra Namdalen.

Viken var den første til å bli hedret, sammen med avdøde Ole Mediå i november 2017.


30. mars 1955 – 31. mars 2018

Frode Viken døde påskeaften

Frode Viken gikk bort påskeaften. Gitaristen og låtskriveren i D.D.E. ble 63 år gammel.

 

Juryen, som besto av Ina Dahl, Trond Gunnar Skillingstad, Øystein Tungseth og Tor Jørgen Olsen beskrev Frode Viken slik:

«Gjennom tekst og toner har Frode Viken virkelig satt Namsos på det nasjonale musikkartet. Han var med allerede i det legendariske rockebandet Prudence, og var senere med på å starte Rollaug. De siste 25 årene har han lagt mye av grunnlaget til et av Norges mest populære band. D.D.E. har en unik posisjon i hele befolkningen med låter som omfavnes av stadig nye generasjoner. Hans sangskatt vil leve evig, og stå som en bauta i norsk musikkhistorie».


 

– Det er stor stas å bli hedret på denne måten, sa Frode Viken.