Ønsker å skape nytt liv i gammelt renn

Rennet er slett ikke nytt, men arrangørene av helgas Tunnsjøløp ønsker det skal framstå i ny drakt.

FLOTTE LØYPER: Løypene i Skorovatn er av det veldig fine slaget, og søndag skal deltakerne i Tunnsjøløpet prøve disse. 

NAMDALSAVISA

SKOROVAS: – Jeg vet ikke når det sist gikk i Skorovass, men det er i alle fall veldig lenge siden. VI ønsker å revitalisere Tunnsjøløpet, sier rennleder Morten S. Wallervand.

De siste årene har Tunnsjøløpet hatt start og mål i Børgefjellsenteret i Røyrvik, med noe tynn deltakelse. Med ny løype, gode premier og mer aktiviteter rundt selve rennet, håper Wallervand å lokke mange deltakere til Skorovatn søndag.

– Det er ei rundløype på 20 km, med start og mål midt i sentrum. Det blir anledning til å kjøpe seg middag i flerbrukshuset etterpå, og der vil også premieutdelinga foregå. Vi synes det er ekstra fint at også butikken er åpen under rennet.

Han lokker også med rikt premiebord.

– Det er mange, fine premier som skal ut, og nå gjenstår det bare å se hvor mange som kommer. Vi har en liten drøm om 100 deltakere. Det ville i så fall vært supert. Vi har et samarbeid med Høylandsrennet, og en av deltakerne som er med i begge løpene vinner gavekort på 4.000 kroner, smiler han.

PS: Det er også ei kortere løype, på 15 km.