Det nærmer seg søknadsfrist for høyere utdanning

Næringslivet trenger flere

Næringslivet skriker etter mer arbeidskraft, og ikke bare fagarbeidere. Nå er søknadsfristen like rundt hjørnet, og næringslivet trenger at flere ungdommer velger relevant høyere utdanning.

REKRUTTERING: Tord Lien, regiondirektør i NHO Trøndelag og Andrea Nogva, personal- og administrasjonsleder i Moen Marin, er ikke i tvil om at næringslivet må være på for å skaffe mer arbeidskraft. De oppfordrer ungdommer å velge høyere utdanning som næringslivet har behov for. 

NAMDALSAVISA

RØRVIK: NHOs kompetansebarometer, som tar for seg hvilke yrker, fagområder, utdanningstyper og utdanningsnivåer bedriftene har behov for de neste årene, viser at det i tillegg til å være stort behov for fagarbeidere, også trengs mange ingeniører og folk med tekniske fag.