Før i tida

Ser du noen du kjenner?

BÅTBYGGERE: For noen tiår siden var det et stort miljø for båtbygging i Ytre Namdal og Bindal. Dette bildet er fra et medlemsmøte i båtbyggelaget i 1949. Bakerst fra venstre: Åsmund Vollan, Bindal, Einar Dolmen, Gravvik, Sverre Henriksen, Måneset, Erling Ovesen, Leka og Kåre Holthe, Måneset. Midterste rekke fra venstre: Erling Eiternes, Gravvik, Olav Strand, Gravvik, Rasmus Holand, Gutvik og Erling Kristiansen, Namsos. Foran fra venstre: ukjent, ukjent, Henry Berg, Bøkestad, Karl Holm, Kolvereid, Kristian Dolmen, Gravvik og Brynjar Bråtteng, Foldereid. 

NAMDALSAVISA

ISGANG: Våren 1962 var det kraftig isgang i Namsen. Dette bildet, som vi har fått låne av Svein Andreassen, viser ismassene ved Otterøya, nærmere bestemt ved Skomsvoldsjøen. Gården i bakgrunnen er Rønningen, Trygve Sandviks gård.  Foto: SVEIN ANDREASSEN

SKRIBENTER: 15-åringene Jens Henrik Andersen (til venstre) og Kjell Ivar Myhr med det første nummeret av Fuglen - et magasin til ”forståelse for kunst og kamp for fred”. Namsos-guttene skulle gi ut magasinet En gang i måneden.  Foto: NA arkiv