Tilbyr gunstig bussavtale for avgangselever i hele fylket

Nå kan russ og andre avgangselever reise trygt med offentlig kollektivtransport i hele russetida - for 150 kroner. Reisekortet RussBuss – som har vært populært i Sør-Trøndelag i mange år – blir nå tilgjengelig i hele fylket.

RUSSEBUSS: Nå kan russ og andre avgangselever reise trygt med offentlig kollektivtransport i hele russetida.  Foto: Espen Fossland

NAMDALSAVISA

NAMSOS: RussBuss kan benyttes i perioden 26. april til 18. mai. Reisekortet gir anledning til å reise så mye man vil med all offentlig kollektivtransport administrert av AtB i russetida. Dette innebærer bybuss, regionbuss og hurtigbåt i hele fylket, og i tillegg trikk og nattbuss i Stor-Trondheim.

– Trygt og enkelt

RussBuss-ordninga finansieres av Trafikksikkerhetsutvalget i Trøndelag fylkeskommune.

– Hensikten med tilbudet er at avgangselevene trygt og enkelt skal kunne reise med offentlig transport i mai, spesielt i tilknytning til russefeiring. Vi er glade for å tilby denne ordninga til hele Trøndelag, sier Karin Bjørkhaug som er leder for Trafikksikkerhetsutvalget i Trøndelag fylkeskommune.

Det er elever som går sisteåret på videregående skole, altså elever på VG3 og yrkesfaglig VG2, som gis mulighet til å kjøpe reisekortet.

Mange benyttet tilbudet i fjor

Tilbudet om rimelig kollektivtransport for russ og avgangselever har eksistert i Sør-Trøndelag i mange år, og blitt godt mottatt. I fjor kjøpte 35 prosent av avgangselevene i fylket RussBuss-kortet. Hver elev reiste i gjennomsnitt 19 ganger i løpet av perioden.

 – Vi håper og tror at tilbudet blir populært også i år, blant avgangselever både nord og sør i fylket. AtB sender nå ut informasjon til russestyre og administrasjon ved skolene, slik at de får gjort elevene oppmerksomme på tilbudet, sier Grethe Opsal som er direktør for kommunikasjon og drift i AtB.