UKESLUTT

Jeg trenger ei kakeoppskrift. Brennkvikt!!

NAMDALSAVISA

I år har jeg nemlig klart å havne i 17. mai-komiteen. På Bergsmo.

For dem som ikke vet hvor det er, så er det ei grend fem kilometer sørvest for Grong sentrum. Grenda er mest kjent for å ha Norges beste Opel-forhandler, landets beste (og gærneste?) bobilforhandler, Norges beste strikkebutikk og sannsynligvis landets beste smådyrklinikk.

Du finner også Friskgården her. De hjelper blant annet folk med å komme seg tilbake i arbeidslivet. Og er gode på det.

På Bergsmo finnes det også flinke kulturfolk, rektorer, bønder og mange flere dyktige folk.

Med så mye kompetanse å velge og vrake mellom, fant noen ut at det var «lurt» å plassere han der nyinnflytta journalisten i årets komite. Jeg mistenker at det kan være en politiker eller kommunalsjef som var ute etter en søt liten hevn.

Og såpass må jeg tåle når jeg noen ganger vinkler litt hardt. Eller pirker borti noe noen ikke vil jeg skal pirke borti.

Det er bare et lite problem, kjære anonyme forslagsstiller(e): Når du sitter i 17. mai-komiteen på Bergsmo, har jeg funnet ut, er det forventet at du baker ei kake.

Ikke bare skal du bake. Det du baker skal tas med til Nordtun på selveste dagen og serveres der. Mot betaling.

Med ett er dette langt mer alvorlig. Jeg har nemlig aldri bakt ei eneste kake.

Det vil si, jeg har prøvd, men jeg får det ikke til. Baking og meg er rett og slett ikke kompatible.

Siden jeg fikk bakebeskjeden for ganske lenge siden, har jeg fornektet problemet. Skjøvet det ut i tid og tenkt at det er lenge til 17. mai.

Nå har panikken overtatt, og jeg leter desperat etter ei oppskrift som er så enkel at selv jeg kan følge den og få et rimelig bra resultat.

For hver dag som går, kjenner jeg mer og mer på angsten: Tenkt om en glad liten gutt eller jente kommer løpende inn på Nordtun, velger seg ut mi kake, tar en bit og så er alt du hører «Æsj!!».

Det siste jeg vil, er å ødelegge 17. mai for denne gutten eller jenta.

Derfor, nå som det er mindre enn ei uke igjen og med kaldsvetten fossende ned over ryggen, ber jeg deg kjære leser:

Sitter du på ei kakeoppskrift som er så enkel, og helst så god, at selv ikke jeg kan gjøre feil? I så fall vil jeg være evig takknemlig. Noe jeg er sikker på at resten av Bergsmo også vil være.