– Imponerende det de har fått til

– Jeg var veldig sikker på at det var riktig den gang, og det de har fått til så langt, viser at det var lurt å stole på magefølelsen.

Fornøyd Terje Sørvik (Ap), leder av hovedutvalg for næring. 

NAMDALSAVISA

LIERNE: Det sier leder for hovedutvalg for næring i Trøndelag fylkeskommune, Terje Sørvik (Ap).

I disse dager er det tre år siden daværende kommunalminister Jan Tore Sanner, offentliggjorde at Lierne ville få 30 millioner kroner i omstillingsmidler.

– Å gjøre Lierne til en omstillingskommune etter at Orkla flyttet lefsebakeriet ut av kommunen, har vist seg å være en god ide, sier Sørvik som var fylkesråd den gang.

– Jeg følger ekstra nøye med på det som skjer i Lierne. Det har blitt et lite hjertebarn.

Da hovedutvalget møttes tidligere, var en av sakene å bevilge 8,5 millioner kroner til årets aktiviteter i omstillingsprosjektet.

– Det var veldig lett å si ja til å bevilge de pengene. Bare se på hva de har fått til i Lierne. Jeg blir like imponert hver gang jeg blir oppdatert på det som skjer.

– Hvorfor tror du de har lyktes?

– En faktor er nok at vi kom tidlig i gang. I tillegg har du libyggen. De er bare vant til at du må ta i litt ekstra hardt når ting butter imot. Det er noe i genetikken deres, tror jeg.

Omstillingsprosjektet går over seks år og skal sluttføres høsten 2021.

I tillegg til staten, bidrar fylkeskommunen og Lierne kommune med 15 millioner kroner hver. Målet er 130 nye arbeidsplasser. Så langt er det skapt 110.