Soup med Eurovision-hyllest

Det progressive rockbandet Soup hyller ESC på ny utgivelse – og er klare for stor festival.

Populære: Erlend Viken og bandet hans Soup gjør seg bemerket med sin progrock.  Foto: Tor Martin Årseth

NAMDALSAVISA

TRONDHEIM: På den nye samleutgivelsen «Nye Oppstøt – It’s Grand!» viser det trondheimsbaserte bandet en ny side av seg selv. Utgivelsen er en hyllest til Eurovision, og bandet har covret Brotherhood of Mans «Save your kisses for me», som vant Eurovision- finalen i 1976.

Gjennom mange år har bandet med frontmann Erlend Viken – som har røtter fra Kolvereid – vært et av landets mest lovende band i sin sjanger. Med fjorårets «Remedies» nådde de ut til et enda større publikum, og har i år turnert i Nederland og Belgia, som har sterke tradisjoner for progressiv rock.