Feiret flest matteoppgaver med film, pizza og godteri

Elevene ved Rørvik skole løste over 200.000 matteoppgaver i Kikora mattemaraton, og fredag innkasserte de den smakfulle premien.

Ole Morten Grunnan og Kristin Valø synes premien de fikk på fredag var veldig fin, og synes det var godt med pizza til lunsj.  

NAMDALSAVISA

RØRVIK: For tredje gang har Rørvik skole deltatt i Kikora mattemaraton, og i år deltok hele 120.000 elever på landsbasis. Til sammen ble det løst 42 millioner oppgaver, og med over 200.000 løste oppgaver ble Rørvik skole best i Trøndelag.

Elevene i femtetrinn utmerket seg som et av trinnene som løste flest oppgaver, og fredag fikk de den velfortjente premien som de selv hadde valgt. Da sto nemlig film, godteri og pizza på menyen.

– Jeg jobbet ekstra mye fordi jeg ville ha belønning, men samtidig liker jeg å gjøre matteoppgaver, smiler Tiril Alice Sæternes, som var en av dem som hadde løst flest oppgaver på trinnet.

Blitt mer glad i matte

Helt øverst på lista sto tvillingene Jon og Tor Avelsgaard. De hadde løst 2.200 oppgaver hver.

– Mange spurte om hvordan vi klarte å gjøre så mange oppgaver. Jeg gjorde det fordi jeg synes det var artig, og da jeg så at jeg lå på toppen ville jeg bare gjøre enda flere for å holde meg der, sier Jon.

– Jeg ville prøve å bli den beste i klassen, og det klarte jeg faktisk, sier broren, som forteller at de ti som løste flest oppgaver på trinnet fikk en stor godteripose i premie.

– Det var godt. Jeg spiste det opp på en dag, smiler Mina Nygård Kristensen.

Hun hadde løst omtrent 1.600 oppgaver, og er ikke i tvil om at hun har lært masse nytt den siste måneden. Den siste dagen i konkurransen var skolen åpen på kveldstid, og da satt hun her til klokken ti for å løse så mange oppgaver som mulig.

– Jeg har blitt mye bedre i matte, og jeg har blitt mer glad i faget også, sier hun.

Mina Nygård Kristensen, Tiril Alice Sæternes, Jon Avelsgaard og Tor Avelsgaard var fire av de som hadde løst flest oppgaver på femtetrinn.  Foto: Lena Erikke Hatland

Gleder seg til neste år

At Rørvik skole klarte flest oppgaver i Trøndelag synes gjengen er både artig og kult.

– Alle har gjort en veldig god innsats, selv om ikke alle har gjort like mange oppgaver, sier Jon, som var veldig fornøyd med premien i likhet med resten av elevene.

– Det har vært en veldig bra dag, og det er artig å avslutte skoleuka sånn som dette.

Men selv om de har gjort flest oppgaver i klassen, har de ingen planer om å legge seg på latsida.

– Til neste år vil jeg slå rekorden min. Så da skal jeg virkelig stå på, sier Tor.

Rørvik skole hadde løst flest oppgaver i Trøndelag, og særlig utmerket femte trinn seg. Fredag fikk de premien.   Foto: Lena Erikke Hatland