Namsos Ap frykter Sp

NA mener

FAKSIMILE FRA NA  

«Politikk handler om å søke makt»

NAMDALSAVISA

Arbeiderpartiet sliter og det gjenspeiler seg på meningsmålingene, hvor tilliten fra velgerne over lang tid har vært langt under det Ap selv mener de skal være. Det til tross for at partiet i løpet av vårsesjonen på Stortinget har oppnådd en rekke viktige politiske seirer.

Ap har startet arbeidet med å få ny giv i hele organisasjon foran kommune- og fylkestingsvalget neste høst. Riset bak speilet er mer enn synlig. Blir valgresulatet på samme nivå som meningsmålingene, ryker en rekke Ap-ordførere.

Onsdag var tre av de mest sentrale Ap-politikerne i Trøndelag samlet i Grong for å blåse liv i grasrota. Stortingsrepresentant Trond Giske lovet leder Marte Jensen i Namsos Ap hjelp med å takle Senterpartiet. Hun hevdet at Namsos Ap i den nye storkommunen hadde fått en politisk motstander i Sp, som de ikke kjenner.


God stemning i Arbeiderpartiet lokalt, men frykter ny motstander i Nye Namsos

Giske lover hjelp til å takle Sp

Kommunesammenslåinga har gitt Namsos Arbeiderparti en skummel motstander de trenger hjelp til å takle. Og fylkespartiet krever et klart svar fra sin langvarige partner i Sør-Trøndelag og på Stortinget.

 

Vi kan forstå at Ap sentralt frykter at Sp skal fortsette å vinne terreng på deres bekostning. Likevel er det grunn til å stusse over at lederen av Namsos Ap hevder at de ikke kjenner Sp.

Det som har kjennetegnet Sp i Fosnes og Namdalseid, med ordførerne Trygve Sandvik og Steinar Lyngstad i spissen, var deres kloke tilnærming til de mange problemstillingene som dukket opp i forbindelse med kommunereformen. Mens Sp sentralt advarte mot større kommuner, ble innbygerne i de to kommunene rådet til å gå sammen med Namsos.

Namsosordfører Arnhild Holstad (Ap) har alltid vært opptatt av å bygge allianser på tvers av partigrensene for å oppnå en bred politisk kurs. I prosessen med å skape en ny kommune har det ikke kommet fram, i alle fall ikke i offentlighetens lys, at Namsos Ap er på kollisjonskurs med Sp. Tvert imot; det virker som de samarbeider godt og at det eksisterer en gjensidig respekt.

Politikk handler om å søke makt. Det skulle bare mangle om ikke Sp har ambisjoner om å bli størst mulig etter neste valg. Å støte Sp på dette tidspunktet ut mot høyresida, er ikke et sjakktrekk av Ap. De kan fort møte seg selv i døra. For Namsos Ap og Nord-Trøndelag Ap har selv samarbeidet tett med blant annet Høyre over mange år for å få størst mulig politisk makt. Det mest naturlige er at Sp og Ap sammen staker ut kursen for nye Namsos kommune, også etter valget.