Mor dømt til åtte års fengsel – stefar frikjent

– Hun var liten og spedbygd, og hadde ingen mulighet til å unngå den ekstreme voldshandlinga

Namdal tingrett er ikke i tvil: Jenta ble mishandlet til døde av sin mor, som dømmes til fengsel i åtte år. Det er allerede klart at dommen blir anket.

BARNEDØDSFALLET: Mora til treåringen som døde, er dømt til åtte års fengsel og må betale oppreisningserstatning til to av barna sine. Stefaren, som sto tiltalt for medvirkning, ble frifunnet. Bildet er fra Namdal tingrett da rettssaken pågikk i tidsrommet 24. april til 16. mai. foto: bjørn tore ness 

Volden anses som grov da den har hatt døden til følge og for øvrig begått mot en forsvarsløs person.

NAMDALSAVISA

NAMSOS: Da rettssaken ble avsluttet i Namdal tingrett 16. mai, la aktor, statsadvokat Unni Sandøy ned påstand om fengsel i ni år. I tillegg til fengselsstraffa dømmes kvinnen, som er fra et afrikansk land, til å betale oppreisningserstatning på 125.000 kroner hver til to av sine andre barn.