Fylkesmannen vil flytte sau ut av rovdyrgjerde – aksepteres ikke av sauebonde

– Vi må nærmest sparke bjørnen bak for å få den til å bevege seg

Mattilsynet har varslet at sauebonde Oddmund Bergvik kan kreves å måtte fjerne sauene som er på innsiden av et 8,8 kilometer langt rovdyravvisende gjerde. Det aksepterer ikke Bergvik.

FORTVILT: Sauebonde Oddmund Bergvik er fortvilt. Sist helg ble det felt en bjørn innenfor det rovdyravvisende gjerdet, nå herjer en ny bjørn i samme område. Fylkesmannen sier nei til fellingstillatelse, og mattilsynet vurderer et pålegg om å flytte sauene ut av det rovdyravvisende gjerdet, som kostet en million kroner å sette opp.  

NAMDALSAVISA

LIERNE: – Jeg kan ikke etterkomme et slikt vedtak som er varslet. Mange morløse lam gjør det vanskelig å samle flokken for effektiv flytting og faren for nye bjørneangrep vil bli stor utenfor gjerdet, sier Bergvik.