Bjørn skutt i nødverge

Klokka 23.20 i går kveld fikk politiet melding om at en bjørn hadde blitt skutt i Lierne.
NAMDALSAVISA

NAMSOS: Like før midnatt i går kveld fikk politiet inn ei melding om at en bjørn hadde blitt skutt ved Ingulfsvann i Lierne.

– Bjørnen hadde jaget sau, og den ble skutt i nødverge for å berge dyrene, sier Kirsten Bergstrøm, operasjonsleder i politiet.

SNO er koblet til saken, og politiet har ikke mer informasjon om saken på nåværende tidspunkt.

– Det vil bli videre undersøkelser, og det er ikke gjort så mye enda, forteller Bergstrøm.

Bedring på værfronten

Lørdag skal det bli noe lettere vær enn tidligere i uka. Selv om temperaturene ligger uendret på rundt 10 grader, skal det bli enkelte gløtt av sol flere steder utover dagen.

Yr.no kommer med følgende varsel for dagen: Vest og nordvest bris, opptil liten kuling på kysten, i kveld dreiende sørvest. For det meste skyet, regn av og til.

Sykepleiermangel til besvær

Dagens toppsak hos VG er at tidligere toppsjef i Røde Kors, Sven Mollekleiv nå åpner for å erstatte Tom Tvedt som idrettspresident om ett år.

– Idretten og valgkomiteen må se på dette, men dersom de tar kontakt og spør, så er jeg veldig positiv, sier Mollekleiv til VG.

I dag kan du i NA lese om sykepleiermangelen i Namsos kommune. Den fører til at de ansatte ikke føler at de strekker til i arbeidshverdagen.

– Du går med konstant dårlig samvittighet. Du er nødt til å løpe forbi brukere som egentlig skulle ha vært på do, sier fagsykepleier Monika Sævik, som er tillitsvalgt for sykepleierne på Bangsund bo- og velferdssenter.

Du kan også lese om fire år gamle Tobias Nikolai, som etter ei dramatisk bilulykke i fjor fikk et helt spesielt forhold den store bjørnen Bjørnis.

Vi sender fra Rørvik

I dag er det også klart for lokaloppgjør mellom Rørvik og Namsos i 4. divisjon. Kampen som starter 16.00 kan du som abonnent se live på namdalsavisa.no.


Se lokaloppgjøret Rørvik - Namsos:

– Det skal bli vondt for Namsos å komme til Rørvik. Tap er ikke i våre tanker.

SE LOKALOPPGJØRET HER! Etter to strake serietap på eget gress mot naborival Namsos – har Rørvik skumle hensikter foran lørdagens møte de to lagene mellom.