OASEN 30 ÅR

Tilfluktsrommet som ble til et unikt svømmeanlegg inne i fjellet

8. juli 1988 åpner Oasen dørene for publikum for aller første gang – ti år etter at ideen om en svømmehall i fjell ble lansert.

30 ÅR: Oasen eller Namsos svømme- og miljøsenter fyller 30 år søndag. FOTO: BJØRN TORE NESS  Foto: Bjørn Tore Ness

NAMDALSAVISA

NAMSOS: Det var et stolt øyeblikk i Namsos-historien da Oasen ble offisielt åpnet av fylkesmann Ola H. Kveli. Ti år tidligere hadde sivilingeniør Asbjørn Haarstad kommet opp med ideen om en svømmehall i fjell. Ideen ble imidlertid ikke fremmet offisielt før i slutten av 1980. Kommunen på sin side var positive, og i 1981 ble det avsatt penger til formålet.


Se bilder fra Oasen gjennom 30 år

Vi har tatt et dypdykk i arkivene helt fra den gang Oasen var på idéstadiet og fram til vi søndag 8. juli kan være med på feiringa av en meget oppegående 30-års jubilant.

 

Virkelig fart i sakene ble det ikke før Namsos kommune fikk overta Sivilforsvarets lille tilfluktsrom og parkeringsplassen i Kleppen. I 1982 ble arbeidet med forprosjekt for kombinert tilfluktsrom og svømmehall satt i gang. Tre år senere ble anbud innhentet, men selve arbeidet med Oasen ble ikke igangsatt før mot slutten av i 1986, nærmere bestemt 19. november.