Tok med halve bygda på langtur

56 kilometer med tunge sekker i den norske fjellheimen.

KJEMPETUR: De fleste i turfølget som nylig gikk Rondane på langs kommer fra Jøa. Og alle var med på grunn av Nina Brøndbo Leirbekk, som har snakket varmt om denne turen i mange år. Med på turen var: Anne Grethe Ødegaard, Anne Bruun Olsen, Bente Øvereng, Johannes Leirbekk, Ingri Hammer, Åsa Tranås, Kjell Tranås, Guri Tranås, Gisle Tranås, Hallstein Tranås, Adrian Lie, Monica Leithe – og selvsagt initiativtaker Nina Brøndbo Leirbekk selv.foto: privat 

Det å gå så lange marsjer i fjellet krever både erfaring og ikke minst vilje.

Nina Brøndbo Leirbekk
NAMDALSAVISA

JØA: I mange år har Nina Brøndbo Leirbekk vart en fjellentusiast. Flere sommere har hun gått Rondane på langs. En tur på 86 kilometer med opp og ned i fjellet. Denne gangen inviterte hun alle som ville til å være med på turen.

– Det ble helt fantastisk. Det var styggartig å ha med så mange, sier en storfornøyd turleder etter heimkomst.