Brækkabakkan Opp med ny konkurranseklasse

Inviterer firmaer til syrefest

Kolvereid IL håper bedrifter, lag og foreninger blir med på moroa når startskuddet for det kombinerte gate-, terreng- og motbakkeløpet Brækkabakkan Opp går i august.

FOLKSOM MÅLGANG: Brækkabakkan Opp arrangeres i år for sjuende gang, og dette året inviteres for første gang bedriter, lag og foreninger til å stille lag i løpefesten i Kolvereid. Her er Johan Hundseth (til venstre) og Jørgen Ulvang side om side på oppløpet for fire år siden, der sistnevnte vant spurtoppgjøret med en hårsbredde.  Foto: Tom Lysø

Den berømte Brækkabakkan er rimelig heftig.

Jan Inge Rosenvinge
NAMDALSAVISA

KOLVEREID: Konkurransen, som arrangeres under Kolvereiddagene, går av stabelen 10. august. Løpet er for både mosjonister og toppløpere. Arrangørene opplevde dessuten stor suksess med barneløpet, som ble satt i gang for første gang i 2016.

Lagkonkurranse

Nå frir de til bedriftene.

– Vi tenkte å kjøre en bedriftskonkurranse der tremannslaget med kortest sammenlagt tid blir premiert. Det blir selvfølgelig også premier til andre- og tredjeplassen. Dette er noe vi gjør for å utvikle Brækkabakkan Opp videre, så får vi se hvordan det går, sier Jan Inge Rosenvinge i Kolvereid IL.

23 prosent stigning

Løypa er på omkring tre kilometer, og det er under den siste biten før mål at de fleste nok vil kjenne på syra i beina. Her skal nemlig 60 høydemeter forseres over ei strekning på i overkant av 200 meter. På det bratteste er det 23 prosent stigning.

– Den berømte Brækkabakkan er rimelig heftig. Jeg har løpt der selv noen turer. Mye kan avgjøres i den bakken. Samtidig har det brukt å være mange tilskuere der inn mot mål. Her kan du få en skikkelig Tour de France-stemning når folket henger over deg, sier Rosenvinge.

– Vi har ikke satt noe tak på antall lag, så vi er spente på om dette kan ta av. Vi håper og har trua på at firmaene og lagene greier å stille opp. Ett firma kan også stille flere lag. Det er bare å ta kontakt med meg ei stund før løpet og melde seg på, oppfordrer Rosenvinge.