Politiet i Namsos roper varsko om at ungdom rekrutteres til narkomiljø

Rusa ungdommer tatt flere ganger i helga

15 sterkt rusa ungdommer, deriblant fire mindreårige, er tatt av politiet ikke bare én, men opptil tre ganger i helga. Politiet er svært bekymret over utviklinga.

LANG KØ: I helga var det lang kø av ungdom som ble pågrepet av politiet i Namsos, og siktet for bruk og besittelse av narkotika. Politibetjentene Elin Valkvæ Haugland og Åge Ivar Dille er meget bekymret over utviklinga i enkelte ungdomsmiljøer.  Foto: Bjørn Tore Ness

Vi er meget bekymret fordi dette handler om medikamenter som er sterkt vanedannende.

NAMDALSAVISA

NAMSOS: Det som skulle vise seg å bli en tredagers fest startet i Overhalla på fredag. Ved 22.00-tida ble politiet tilkalt til en adresse der en fest var ute av kontroll. Da de kom inn, lå brukerutstyr og narkotika framme på bordene. Her var 17-åringer i lag med etablerte rusmisbrukere i 30-åra. De mellom bortimot 15 festdeltakerne var alle svært rusa.

– Det som er mest bekymringsfullt er at det tilsynelatende er rekruttert nye ungdommer til rusmiljøet, ressurssterk ungdom uten rulleblad. Vi tror de eldre, etablerte rusmisbrukerne forsyner de yngre med stoff, sier politibetjentene Elin Valkvæ Haugland og Åge Ivar Dille til NA.