Var på skoletur og forelsket seg i landet og kulturen. Nå drar hun tilbake.

Signe drar til Kina for å være au pair

Signe Johansen (20) fra Ytre Vikna hadde egentlig tenkt å studere i Trondheim til høsten. Turen til Kina med folkehøgskolen fikk henne derimot på andre tanker.

Au pair i Kina: Signe Johansen skal det neste året bo i den kinesiske byen Chengdu, hvor hun skal være au pair hos en kinesisk familie.  Foto: Privat

NAMDALSAVISA

YTRE VIKNA/CHENGDU: Da Signe Johansen kom heim fra turen til Kina var hennes umiddelbare tanke «jeg må tilbake!».

– Kina har en fantastisk fin og spennende kultur! Da jeg kom heim fra turen gikk jeg gjennom en slags eksistensiell krise. «Hva gjør jeg med livet mitt?», tenkte jeg. Jeg skulle egentlig begynne å studere, men jeg visste ikke hva, og hadde heller ikke så veldig lyst. Da begynte jeg å google hva man kan gjøre i Chengdu, byen vi besøkte. Når jeg først skulle reise til et stort og ukjent land, var det greit å velge en by jeg i hvert fall var litt kjent med, sier hun