Lover litt av et show på Dun stadion

Øyrivalene klare til kamp

– Glem VM-finalen, for i år er det på Jøa det store slaget skjer.

ØY MOT ØY: Espen Fossland har trua på seier til Otterøya, mens naborival Sindre Leirbekk er sikker på at Jøa tar tilbake øyvinner-pokalen.  Foto: Karl Erik Hovik Aune

NAMDALSAVISA

JØA: Sindre Leirbekk er klar i sin tale når han snakker om «årets viktigste kamp» mellom naboøyene Jøa og Otterøya. Han er lagleder for jøbyggen når de lørdag tar imot otterøyingene på Dun stadion til nok en showkamp.

I fjor tok Jøa heim vandrepokalen for andre året på rad etter at naborivalene sov i timen det første kvarteret – med påfølgende tremålsledelse til heimelaget. Det endte som det måtte ende. Jøa-spillerne vant 3-1.

– Påskrudd fra start

Lagleder Espen Fossland for Otterøya-laget forsikrer at det ikke skal skje igjen under årets vennskapelige rivalisering.

– Nok et år stiller Otterøya med en bred tropp på rundt 20 mann. I fjor manglet vi et par nøkkelspillere, som nå er tilbake og klare til fight. I år har vi valgt taktikken med å være påskrudd fra start, og ikke vente 30 minutter før vi begynner å spille skikkelig fotball, forteller Fossland.

Leirbekk, på sin side, er klar på at det ikke skal bli lett for gjestene over dammen å gjenopprette æren etter fjorårets nederlag.

– Jøa er meget gira på at pokalen skal bli værende på øya. Gjengen på Otterøya kan forvente seg meget tøff motstand når de igjen må ta fergeturen til Jøa for å prøve å ta tilbake vandrepokalen, sier Leirbekk.

Begge lagledere er imidlertid enige i at det blir en festdag uten like på Jøa i helga.

– Dette er en showkamp, og jeg tror nok lagleder på Jøa er enig med meg i at vi kan love litt av et show også i år, sier Fossland.

– For vår del blir det spennende å se om Jøa klarer å nærme seg publikumsrekorden fra kampen på Toppen stadion for to år siden. Vi vet det skal litt til, men det blir artig å se, legger han til.

– Uvant med jevn matte

Otterøya har trent hardt i hele sommer for å kunne vise jøbyggen hvor skapet skal stå.

– Vi har hatt treninger to ganger i uka i sommer, og motivasjonen er på topp. Det blir selvsagt nok et år uvant å spille på ei jevn gressmatte. Under trening løper vi en del opp og ned, og runder vel nesten hundre høydemeter i løpet av ei trening, men vi gleder oss og stiller oss gladelig i fergekø for å kjempe om seieren i årets øykamp, avslutter Espen Fossland.