Med hjerte for håndverk

– Uten beinbruddet for tre og et halvt år siden hadde jeg trolig ikke blitt treskjærer. Men det var utvilsomt hell i uhell, sier Karl Aksel Jermstad (23), som nettopp har blitt svenn i det verneverdige faget.

Dreisen på dreiing: Da Karl Jermstad (23) fra Namdalseid brakk foten for tre og et halvt år siden, oppdaget han treskjærerfaget. Noe som utvilsomt var hell i uhell. Nå har han fullført svenneprøva ved reskjærerskolen på Dovre.  Foto: Ove Kirkestuen

NAMDALSAVISA

Da vi møtte den staute, unge mannen fra Namdalseid, var han på oppløpssida mot svennebrevet. Bare stilarten rokokko gjensto der han i kjent positur sørget for flotte linjer ved høvelbenken på Dovre. Nærmere bestemt Hjerleid skole- og håndverksenter hvor han har vært elev og lærling de tre siste årene. Det vil si, unntatt tre måneder i London med kongelig sus over seg.