Spleiselag med oppdretterne på laget skal overvåke lakseelvene

– Trenger mer kunnskap

De siste årene har det kommet veldig mye god og nøyaktig forskning om laks. Men fremdeles er det mange hull i kunnskapen.

SER ALLE FISKENE: Overvåkinga som Scandinavisk Naturovervåkning og Aqua Kompetanse står bak tar en filmsnutt av all fisk som passerer.  Foto: Skandinavisk Naturovervåkning AS

NAMDALSAVISA

FLATANGER: – Vitenskapelig råd for lakseforvaltning sier at vi trenger mer kunnskap om påvirkning fra oppdrett når det gjelder lus og rømming. Dessverre er mye av kunnskapen om dette for lite konkret. Vi som jobber med denne typen spørsmål daglig ser at det er altfor mye synsing. I tillegg ser vi at det er store regionale forskjeller i hvor stor påvirkninga fra oppdrett er, sier Tomas Sandnes i Aqua Kompetanse AS.