Full sal og topp stemning på minimartna

Det er flere år siden sist det var martna på Austafjord, men i helga gjenoppsto den - som en minimartna.

Minimartna: Mange møtte opp til minimartna på Austafjord Mølle. Innendørs ble det servert mat og kaker. 

Selvportrett: Maja Fornes (17) hadde en utstilling med sine tegninger på minimartnan. Her holder hun opp et portrett av seg selv. 

NAMDALSAVISA

AUSTAFJORD: Mange møtte opp da det lørdag ble arrangert minimartna på Austafjord Mølle. Utenfor mølla sto det boder hvor besøkende kunne kjøpe litt av hvert og inne var det servering av klubb og dupp. Spisesalen var full av folk og god stemning.

Oppe i andre etasje av mølla var det kunstutstilling. Maja Fornes (17) og May-Britt Haug var utstillerne. Haug kalt maleriene sine «Malerier fra det indre univers».

– Jeg begynte å male for ett og et halvt år siden, og maleriene viser en slags indre reise, sier Haug.

Maja Fornes kommer fra Steinkjer, men har slekt på Ytre Vikna, og er der på ferie. Hun tegner mange forskjellige motiver, og tegningene tok henne i fjor helt til Finland.

– Der deltok jeg i en konkurranse med temaet «Together». Det var rundt 6.000 utstillere fra hele verden, og jeg var blant de 600 som gikk videre, forteller hun.

Stiftelsen Austafjord Mølle arrangerer martnaen. Før pleide det å være Austafjordmartna oppe ved skolen, men det ble det slutt på.

– Det er vel seks eller sju år siden sist det var Austafjordmartna. I år var det noen som tok initiativ til å få til en ny martna, bare mindre, forteller Paul Woxeng som er med på å arrangere martnan.

Ellers pleier Stiftelsen Austafjord Mølle å ha quiz-kvelder og liknende i løpet av året.

– Det er ikke så mye som foregår her ute, så da er det ekstra artig når det skjer noe, sier Paul Woxeng i komiteen.