Landsskytterstevnet

Dette er Norges beste skytterlag

Nordre Skage er landets beste skytterlag. Torsdag formiddag gikk laget helt til topps i lagskytinga på Landsskytterstevnet.

ØYEBLIKKET Her er seieren et faktum. Elise Solum Bakken (nærmest) slipper jubelen løs, med lagkamerater og klubbmedlemmer jubler med.  Foto: Svein-Tore Hovd

NAMDALSAVISA

STJØRDAL: Kvartetten Elise Solum Bakken, Iver Storøy, Oddvar Mørkved Hustad og Hans Bakken sørget for den historiske triumfen. Det er første gang et namdalsk lag har gått til topps i det som er skyttersportens «stafett-NM».

– Veldig artig

– Dette er veldig artig. Å vinne sammen med laget, sier ankermannen Hans Bakken.

Lagets skytteress visste hva oppgaven var da han la seg på standplass for å skyte sine 10 skudd, som ankermann.

For ungdommene Elise Solum Bakken og Iver Storøy hadde lagt grunnlaget med henholdsvis 100 og 98 poeng, før Oddvar Mørkved Hustad smelte til med 100 på sitt grunnlag.

– Det var min beste serie på 10 år, sa en glad Hustad, som smilte godt da han fikk anvisninga.

Før Bakken skulle i ilden lå Nordre Skage på andreplass, med to poeng opp til ledende Målselv.

Med 99 poeng feide han konkurrentene av banen, og namdalingene ble mester med ett poeng mer enn Jondalen på andreplass.

– Det er ekstra artig å vinne når vi også har med to ungdommer på laget. De gjorde en veldig fin innsats. All ære til dem, sier han.

19. plass

Overhalla var også kvalifisert for finalen, og endte på en fin 18.-plass, med Hilde Lund Moen, Birger Risvik, Tor Bertil Risvik og Rolf Eldstad på laget. De to førstnevnte skjøt 100, mens Risvik og Eldstad begge fikk 96 på 200-meteren. Det ga 392 poeng.

Resultater: 1) Nordre Skage 397, 2) Jondalen 396, 3) Søgne 395, 17) Mosvik 392,  18) Overhalla 392, 23) Skjelstadmark390.