Her er dagens morgenrapport

Hørte smell – iverksatte redningsaksjon

Da politiet ble varslet om et kraftig smell etterfulgt av et lys i sundet, ble det slått full alarm.

Resultatløst Melder fryktet at en båt hadde gått på land da han hørte et smell. Dermed ble en iredningsaksjon iverksatt i natt, men foreløpig uten resultat.  Foto: Politiet

NAMDALSAVISA

VIKNA: Grytidlig torsdag ble det satt i gang en redningsaksjon i Roaldsvika i Vikna under ledelse av Hovedredningssentralen.

Melder skal ha hørt et smell i området rundt klokka 02.25, og fryktet at en båt hadde gått på land.

– Melder hadde hørt et kraftig smell og mente han hadde sett et lys i sundet i et spesifikt område. Dermed ble vi varslet, sier avsnittsleder ved Nærøy og Vikna lensmannskontor, Erik Stovner.

Redningsskøyta Harald V, Sea King, brann, ambulanse og politi søkte i området, uten resultat.

– Det var helikopter i lufta, ja hele pakka. Sea King søkte fra lufta, og hadde god oversikt. Men fant ingenting, sier Stovner.

Redningsaksjonen ble avsluttet rundt klokka 05.50.

– Vi anser saken som avsluttet. Det er ikke noe som tyder på at det har skjedd noe, sier lensmannen.

Rolig natt

Ifølge politiets Twitter-konto har det ikke vært noen annen aktivitet i nordlige del av Trøndelag. Det bekrefter Rune Brannmo ved politiets operasjonssentral.

– Med unntak av redningsaksjonen har det ikke skjedd noe, sier han.

Oppholdsvær

Knallsola lar fortsatt vente på seg, og i indre strøk av Namdalen vil det bli mellom 15-18 grader og lett overskyet i dag. Utover dagen melder sola sin ankomst, spesielt i ytre del av Namdalen.

Lierne kan forvente litt mer vind, og noe regn utover kvelden.

Meterologisk institutt melder følgende for Trøndelag torsdag: Sørvest periodevis frisk bris på kysten. Skiftende skydekke, enkelte regnbyger. I ettermiddag minking til skiftende bris. Stort sett oppholdsvær.