Hållingen Grethe (17) spurtet inn til NM-medalje på Bislett

Grethe Tyldum spurtet inn til bronsemedalje på junior-NMs 1500-meterfinale lørdag. Finaleklare Kristian Skage Nordlund viste dessuten gulltendenser da han vant kvalifiseringsheatet på 800 meter fredag.

BRONSEMEDALIST: Grethe Tyldum (i midten) fra Høylandet tok bronse på 1500 meter under junior-NM i friidrett lørdag.  Foto: Hovd

KLAR FOR FINALE: Både Kristian Skage Nordlund fra Trones og Grethe Tyldum løper finale på 800 meter søndag. Førstnevnte viste lovende takter da han vant sitt heat i kvalifiseringsløpet fredag.  Foto: Svein Halvor Moe

NAMDALSAVISA

OSLO: 17-åringen fra Høylandet suste i mål som nummer tre i U20-klassen etter å ha vunnet spurtduellen på oppløpet mot Haugesunds Vilde Våge Henriksen med to tideler. Tyldums sluttid ble 4,34,65.

En annen Haugesund-utøver tronet aller øverst. Kristine Lande Dommersnes tok gullet med tida 4,32,21. På plassen bak Askers Christine Næss på tida 4,33,52.

Tyldum var en av tolv utøvere som tok seg videre fra fredagens kvalifiseringsheat i friidrettsmesterskapet på Bislett stadion i Oslo. Da ble hun nummer tre i sitt heat. Hun har også kvalifisert seg til finalen på 800 meter, som løpes søndag.

Vår andre namdaling som er representert under årets junior-NM, Kristian Skage Nordlund fra Trones, gjorde et kanonløp da U20-utøveren vant sitt heat i forsøkene på 800 meter fredag. 19-åringen, som representerer Steinkjer friidrettsklubb, ble klokket inn på 1,59,15 - 34 hundredeler foran andremann Didrik Hexeberg Warlo, Tyrving. Han løper dermed finale på distansen søndag.

Skage Nordlund løp også raskt i kvalifiseringsheatet på 1500 meter fredag, der han ble nummer tre i sitt heat. Kun 34 hundredeler skilte ham fra førsteplassen. Under lørdagens finaleløp på 1500 meter havnet han imidlertid for langt bak til å kunne kjempe om medalje. Utøveren fra Trones endte til slutt på en tiendeplass blant tolv utøvere med tida 4,14,98.