Planlegger nytt akuttmedisinsk opplæringssenter i Namsos

På dette senteret har 400 leger lært å redde liv

Gjennom ti år har turnusleger fått opplæring ved det akuttmedisinske opplæringssenteret i Namsos. Nå planlegges et helt nytt senter i byen.

AKUTT-TRENING: Turnuslegene: Ingrid Elisabeth Lande, Ingunn Flasnes og Solveig Kolsvik er tre av åtte leger i spesialisering som denne uka gjennomgår kurs ved opplæringssenteret i Namsos. Her sammen med instruktørene Ingunn A. Øvereng og Lisbet Gaupset. 

Jeg tror at vi en dag kan snakke om dette i internasjonalt perspektiv – for å beskrive hvor bra dette senteret er.

Steinar Lio, rektor
NAMDALSAVISA

NAMSOS: – Her følger vi de samme prosedyrene som på sykehuset. Vi vet at vi kommer til å havne i en akuttsituasjon når vi skal ut i jobb – og denne simuleringa gjør at vi er tryggere når den faktisk oppstår, sier turnuslegene Ingrid Elisabeth Lande (25), Ingunn Flasnes (25) og Solveig Kolsvik (28) mens de står over ei avansert treningsdukke.