Bygdedagen på Bergsmo har ivaretatt tradisjonene hvert eneste år siden 1989

– Ungene synes det er spennende i smia

Salg av rømmegrøt, flatbrød og klenning. Demonstrasjon av smedens arbeid og separering av melk. Det er tradisjonene som står i fokus under bygdedagen på Bergsmo.

I ARBEID: Smed Loke Sølvåre demonstrerte hvordan han arbeider. – Særlig ungene synes det er spennende med litt bråk og varme – ja, litt action, sier viknaværingen som deltok på bygdadagen på Bergsmo for første gang. 

NAMDALSAVISA

BERGSMO: Her var ungene i full aktivitet med å klatre på gamle traktorer som sto utstilt, doninger fra 1920-tallet opp til 1950-tallet. Noen kjevlet ut flatbrødleiver i bakstehuset under kyndig veiledning av damene i Grong bygdekvinnelag. Andre spikret fuglekasser som de fikk ta med heim. Noen sto i smia og så smeden i arbeid, mens andre tuslet bort til fjøset for å se Kåre Hallager demonstrere hvordan en gammeldags separator fungerer.