Der fortidas spor ligger like i dagen

Sporene etter jernalderfolket som bodde i distriktet vårt er synlig stort sett over alt for den som vet å lete. Få steder er tegnene så tydelige som i Bindal, noe Odd Walter Bakksjø fikk erfare da han plutselig sto midt inne i et uoppdaget arkeologisk skup.

SPENNENDE FUNN: Leder for Bindal museum, Odd Walter Bakksjø, var egentlig ut på en tur for å gjøre seg kjent da han snublet over et ukjent gravfelt. Nylig var fylkesarkeolog Trine Johnson på besøk i Bindal for å registrere de nye fornminnene. 

Det å finne en bautastein er virkelig spesielt.

Odd Walter Bakksjø, avdelingsleder Helgeland Museum
NAMDALSAVISA

BINDAL: – Dette er utrolig spennende. Det er ikke ofte du får være med på noe slikt, sier fylkesarkeolog Trine Johnson mens hun ser seg rundt på et hogstfelt innerst inne i Åbygda i Bindal.