Her rygger semitraileren inn i bakgården. 30 minutter senere er bygget tømt for millionverdier

Denne semitraileren etterlyses over hele Europa etter millionbrekket hos Lena Maskin AS på Skogmo.

Den utenlandske semitraileren, av type Volvo, rygget inn bakgården på Lena Maskin AS og tømte bygget for millionverdier natt til lørdag.  Foto: Politiet

NAMDALSAVISA

SKOGMO: Da Cathrine Fuglum skulle innom Lena Maskin på Skogmo lørdag formiddag, oppdaget hun rot på kontoret og utstyr som var borte. blant annet atv-er som sto utstilt.

Skjelven

– Jeg ble helt skjelven. Jeg var redd for at de fortsatt var der, sprang ut og ringte først til mannen min. "Herregud, det er noen som har vært inne her", sa jeg til ham. Deretter ringte jeg til politiet, sier Fuglum.

Hun er en av fem ansatte på Skogmo-bedriften, som ble utsatt for millionbrekk grytidlig lørdag morgen.

– Dette er guffent, legger hun til etter å ha blitt avhørt av politibetjent Hege Hestø inne i politibilen.


Skjelven: – Dette er skikkelig guffent, sier Cathrine Fuglum som oppdaget innbruddet da hun var innom jobben lørdag formiddag.  Foto: Kjell Vidar Aune

 

– Kona mi, Cathrine, dro fra jobb klokka 19.45 fredag kveld. Hun skulle hit lørdag for å hente olje til meg, fordi jeg holder på med trøsking. Hun så at det var rotete inne i lokalet. Huff, dette er trasig, sier Inge Fjelde, som er plassjef hos Lena Maskin.

Millionverdier

– Har dere fått oversikt over hva som er stjålet?

– Det er mye. Det er seks firehjulinger, en sekshjuling, høytrykksspylere, hjelmer, skuterdresser, støvsugere, motorsager, gressklippere, gresstrimmere. Til og med kaffemaskina har de tatt med seg. Det er bakvendt når det forsvinner så mye, sier Fjelde.

– Hvor store verdier er det snakk om?

– Grovt regnet er det kanskje over en million kroner, sier Fjelde og viser veg til porten.

– De har brukt vinkelsliper for å få opp porten. Deretter har de tatt seg på baksida og knust to ruter for å komme seg inn, forklarer han.

– De må ha visst at det var noe her. Dette er ikke gjort på impuls, fastslår plass-sjefen.

Politiet fikk melding om det grove tyveriet klokka 12.15, og rykket ut med en patrulje.


Sikring av spor: Politibetjentene Hege Hestø og Åge Ivar Dille sikrer spor fra de knuste rutene på baksida av bygget.  Foto: Kjell Vidar Aune

 

Politibetjentene Åge Ivar Dille og Hege Hestø drev åstedsundersøkelse utover ettermiddagen, og sikret seg blant annet bilder fra kameraovervåking fra en nabobedrift.

Det grove tyveriet har skjedd mellom klokka 04.00 og 04.30, ifølge overvåkingsbildene.

– Klokka 04.05 kom semitraileren fra Grong, rygget inn i bakgården. Ei halv time senere har den dratt videre mot Grong. Det ser vi på kameraovervåkinga, sier politibetjent Åge Ivar Dille.

– De har fått med seg mye på kort tid, skyter Inge Fjelde inn.

Etterlyst

Alt tyder på at det er utenlandske vinningskriminelle som har vært på ferde. Lokalt politi har varslet blant annet Tollvesenet og Europol.

– Det er en to-akslet trekker med tre-akslet kapeltralle av utenlandsk opprinnelse. Ut i fra bildet tror jeg det er en Volvo-trekker, sier politibetjent Åge Ivar Dille, som videre opplyser at det er observert folk på tomta før semitraileren kom kjørende. På baksida er det klippet hull i et gjerde.

– Dette er åpenbart proffe folk som har visst hva de vil ha, sier Inge Fjelde.

Lena Maskin har ikke kameraovervåking. Men Fjelde sier til NA at det vil bli vurdert etter det grove tyveriet.

– Vi har diskutert om vi skal ha det tidligere. Men etter dette bør det bli det. Det er kanskje greit å ha det etter et sånt tyveri, sier Fjelde, som er usikker på om han får se tjuvgodet igjen.


Overvåkingsbilder: På mobiltelenfonen til politibetjent Åge Ivar Dille får Inge Fjelde og Cathrine Fuglum se overvåkingsbilder av semitraileren som robbet Lena Maskin for millionverdier.  Foto: Kjell Vidar Aune

 

Både han og politiet håper noen har gjort observasjoner som kan være nyttige i etterforskninga.

– Det er rart om ingen har sett noe. For det er tømmetime av korn hvert 20. minutt om natta, sier Fjelde.

Politiet ber om tips, og kan kontaktes på følgende telefonnummer: 02800.