– 1.000 porsjoner, takk

På Nærøysundet skole starter elevene hver dag med havregrøt. Det har så langt falt i smak.

SPISER GODT Anette Nyheim på Nærøysundet skole blir populær blant elevene når hun kommer med den store graukjelen.   Foto: Bastian Øien Alstad

NAMDALSAVISA

OTTERSØY: Klokka nærmer seg åtte på Nærøysundet barneskole, og det putrer godt i den svære kasserollen. SFO-leder Rita Hansvik skjærer frukt sammen med kollega Anette Nyheim, mens elevene begynner dagen med et slag kort.

Frokost på skolen

I dag skal flere av de yngste ha gym, og hva passer vel bedre enn å starte dagen med en posjon havregrøt eller tre?

– Jeg må ha minst tre porsjoner. Det ble ikke tid til frokost heime i dag, sier Mathias Kolstad Hansen som er strålende fornøyd med tilbudet som ble innført mandag denne uka på Nærøysundet skole.

Han er ikke den eneste rundt bordet som setter pris på å få servert mat like før det ringer inn til dagens første time.

– 1.000 porsjoner vil jeg ha. Med rosiner! kommer det fra Elias Nilsen.

FROKOSTGJENGEN: Fra venstre: Tuva Bøkestad Hamland, Rita Hansvik, Mats Harald Hongseth Onnebach, Anette Nyheim, Emilis Kunickas, Tim Bøkestad Hamland, Elias Nilsen, Sondre Hongseth Önnerback Mathias Kolstad Hansen  Foto: Bastian Øien Alstad

Kosthold og aktivitet

Tuva Nathalie Bøkestad setter ikke bare pris på maten, men også det sosiale før første time.

– Vi leker og synger sanger. Jeg synes det er en veldig god start på dagen, smiler hun.

Det var etter et møte med Frisklivssentralen i Nærøy at skolen at de fikk ideen om å servere havregrøt til elevene hver morgen.

– Vi ønsker å ha fokus på kosthold og aktivitet. I tillegg har det nok mye å si for det sosiale, sier SFO-leder Rita Hansvik på Nærøysund skole.

På det meste har de hatt 15 elever til bords for havregrøt-frokost.

– Det har blitt godt mottatt. De spiser godt, og det er ikke noe som er bedre enn det, smiler Hansvik.