Oppfordrer foreldre om å la være å kjøre barna til skolen

– Det skal være en meget god grunn til at barn ikke skal kunne gå eller sykle til skolen.

TOK SAKEN I EGNE HENDER: Rektor Arne Magnar Bratberg har gjentatte ganger måtte minne foreldre på at det oppstår trafikkfarlige situasjoner utenfor Bangsund skole som en direkte konsekvens av at mange foreldre velger å kjøre barna til skolen – framfor at de går eller sykler til skolen.   Foto: Bjørn Tore Ness

NAMDALSAVISA

NAMSOS: Rektor på Bangsund skole, Arne Magnar Bratberg, stiller seg opp utenfor inngangspartiet på skolen før han peker ned på bakken.

– Ser dere her? Her har jeg brukt mine kreative evner i dag! Jeg var ute i dag tidlig med sprayboks og fikset det selv. Nå skal det ikke være mulig å misforstå at dette ikke er et sted hvor foreldre skal slippe av barna. Vi har hatt klare føringer hver eneste høst; minibussene skal parkere i dette området, men mange foreldre velger likevel å stoppe her for å slippe av barna. Det skaper trafikkfarlige situasjoner som er helt unødvendig, sier Bratberg.