Stadig flere barn og unge føler at de ikke er bra nok

Til kamp mot kroppspress

Stadig flere barn og unge føler på kroppspress. Kari Mogstad mener at voksne må gi dem bedre verktøy til å takle presset.

Engasjerte: Kari Mogstad snakket om kroppspress med ungdommene i Overhalla, og fikk god respons på foredraget sitt. Hun har skrevet boka «Kroppsklemma», og mener at kreftene som påvirker den oppvoksende generasjonen negativt er sterkere enn noen gang. – Derfor har det blitt enda viktigere å være en motstemme, mener Mogstad. 

NAMDALSAVISA

OVERHALLA: Lege og forfatter Kari Mogstad var denne uka på besøk hos Overhalla barne- og ungdomsskole for å snakke om kroppspress. Hun ga i fjor ut boka «Kroppsklemma», som handler om hvordan man kan være trygge voksne for barn og unge i en verden som blir stadig mer kroppsfiksert. Dette er også et område som skolen setter et stadig større fokus på.