Priser på Idrettens hederskveld

Heder til Lierne IL og NAs sportsleder

Når Trøndelag idrettskrets skal dele ut årets priser på Idrettens hederskveld 19. oktober, er Lierne Volleyball og NAs sportsleder Svein-Tore Hovd blant prisvinnerne - sammen med blant andre Marit Bjørgen og Johannes Høsflot Klæbo.

BLIR PRISET: Liernes framgang på volleyballbanen er lagt merke til langt utover Namdalens grenser. Nå får Lierne IL prisen som årets nykommer på den trønderske idrettsgallaen. 

Hedres: Svein-Tore Hovd, sportsjournalist i Namdalsavisa. 

NAMDALSAVISA

NAMSOS: Lierne IL Volleyball får prisen som «Årets nykommer», mens Svein-Tore Hovd får «Årets pådriverpris» for sin evne til å sette idrettspolitikk på dagsorden.

Årets nykommer

Prisen til Lierne IL Volleyball begrunnes med at det er skapt et volleyballmiljø med stort engasjement og med mange dyktige ildsjeler og ressurspersoner.

«Det er skapt et veldig godt sportslig miljø i Lierne – og er i toppen av norsk volleyball. De har virkelig vært med på å sette Lierne på det norske idrettskartet», heter det i juryens begrunnelse.

Idrettspolitikk

NAs sportsleder Svein-Tore Hovd får prisen som «Årets pådriver» – en pris som gis til personer eller organisasjoner som fremmer viktige temaer som idretten verdsetter høyt.

«Bakgrunnen for prisen er hans evne og mål om å sette idrettspolitikk på dagsorden. Det å vise mangfoldet i idretten – topp som bredde, fremme unge utøvere og tillitsvalgte, er og vil være en viktig oppgave for idretten og frivilligheten. Dette er en pris som ikke gis for at man skal være enige med idrettens valg eller standpunkt i ulike saker, men noe som er mye viktigere – nemlig å sette disse spørsmålene og sakene på dagsorden», lyder juryens begrunnelse for tildelinga av pådriverprisen.

– Vi ønsker å være en bredest mulig sportsavis, og det er hyggelig at dette er lagt merke til. Idrettspolitikk, ungdomsidrett og mosjonssegmentet, er for oss like viktig å skrive om som toppidrett. Vi blir ofte kalt en annerledes sportsavis, og den etiketten trives vi utmerket med, sier Hovd.

Disse får prisene

Følgende får priser på hederskvelden:

  • Årets kvinnelige utøver: Birgit Skarstein
  • Årets mannlige utøver: Sondre Nordstad Moen
  • Årets nykommer: Lierne IL volleyball damer.
  • Årets trener: Svein Maalen, Ranheim
  • Årets arrangør: Steinkjer Håndballklubb
  • Årets radarpar: Johannes Høsflot Klæbo og morfar Kåre
  • Årets pådriver: Svein-Tore Hovd, Namdalsavisa
  • Hedersprisen: Marit Bjørgen
  • Bedriftsidrettsprisen: Nord universitets bedriftsidrettslag