Hey gutter, vi må snakke om dickpics!

idas tips
  • Nakenbildevettregler:
  • • Sjekk alltid ut om mottakeren faktisk vil ha et bilde av penis. Mange sier ja for å være høflige eller fordi de føler seg presset, så vær nøye i vurderinga.
  • • Selv om personen ville ha et bilde i går kveld, betyr det ikke at vedkommende vil ha et bilde til frokost i dag. Samtykke er ferskvare.
  • • Del ALDRI bilder du har fått videre. Dette er ulovlig bildedeling og det er straffbart. Les mer om dette på www.ung.no/ikkegreit
  • • Personer under 18 år, regnes som barn. Oppbevarer du bilder av, eller sender bilder til noen under 18, kan dette regnes som barneporno eller krenkelser mot barn.
  • • Meld ifra til politiet dersom du opplever noe ubehagelig på nett. Krenkelser er ulovlig også på nett, og noe som kan og ofte bør anmeldes.
  • • Har du sendt et bilde til noen og angrer? Da bør du ganske enkelt be om unnskyldning. Alle kan gjøre feil, det er helt greit.
NAMDALSAVISA

Dickpic er et bilde av en penis, fortrinnsvis erigert. Hensikten med å sende et slikt bilde til andre varierer, men mange dickpics sendes ut som en type agn, for å se om noen biter på.

Framstillinger av penis er langt fra noe nytt fenomen. Siden menneskets opprinnelse har peniser blitt hogget ut, malt, skulpturert og fotografert over hele verden. En erigert penis, er i et biologisk perspektiv, et tegn på at fysikken er i orden og at man er i stand til å føre slekta videre. Enkelte pattedyr viser fram erigerte peniser når det skal forhandles om befruktning.

Samtidig er penis selve definisjonen på mannlig seksualitet og maskulinitet. Dersom penis ikke vil reise seg, kan man heller ikke oppfylle selve «målet» med mannlig seksualitet, nemlig utløsninga. Satt på spissen så rokker dermed en slapp penis ved grunnmuren ved det å være maskulin. Derfor kan man tenke at en dickpic kan være en attest på fungerende seksualitet.

Rekkevidda og produksjonsmulighetene for slike bilder har fått en real oppsving med smarttelefoner og nettilgang. Det sendes dickpics som aldri før. Bildene sendes til kjærester og bekjente som vil ha det, men også til personer som ikke har bedt om det.

Å få et uforvarende bilde av en erigert, og kanskje ukjent penis, kan oppleves som ubehagelig og krenkende. Selv om avsenders hensikt var å vise fram, ikke å krenke. Kanskje også med en forhåpning om å få bekreftelse eller noen rosende ord om størrelsen eller fasongen.

Mye går tapt når vi ikke kommuniserer ansikt til ansikt, vi mister tilgangen til viktige signaler fra den andre om at vi må moderere oss og holde tilbake. Slike signaler forsvinner når kommunikasjonen foregår via en skjerm. Personer som uforvarende viser fram penisen sin i det virkelige liv, defineres som blottere. Mens når slike bilder kommer inn på mobilen, blir de ofte avfeid som dårlig vurderingsevne hos avsender, eller som noe man må regne med.

Normaliseringa av dickpics gjør at flere ikke melder ifra, men heller sletter bildet eller videresender det knisende til en eller flere venner. Dette fører igjen til at eieren av penisen ofte ikke får god nok tilbakemelding på at dette ikke var greit. Selv om det faktisk er ulovlig å sende nakenbilder og dickpic til noen som ikke har bedt om dette, så er det også ulovlig å vise andre et bilde du har fått uten samtykke fra den som er på bildet. Poenget mitt er at det er et dårlig sjekketriks å sende nakenbilder til personer som ikke spesifikt har bedt om det. For det første fordi det er ulovlig. For det andre så vet man aldri hvordan mottakeren opplever det.

Selv om penisen din ser fabelaktig ut erigert, så er det ikke sikkert at mottakeren setter like stor pris på et bilde av den. Jeg er selvfølgelig klar over at ikke alle sender dickpics, også at det kan være spennende og deilig å utveksle slike bilder, innen ordnede og trygge rammer. Det er selvfølgelig også mange av alle kjønn som elsker dickpics, men før du sender, er det viktig å sjekke ut om mottakeren er like interessert i penisen din som deg.