– Dette skiller seg radikalt fra det vi driver med til daglig

Nødetatene samlet troppene i Ytre Namdal for en omfattende øvelse i Kolvereid.

ØVELSE Rundt 60 personer var i sving under årets Plivo-øvelse i Kolvereid.   Foto: Bastian Øien Alstad

NAMDALSAVISA

KOLVEREID: – Heldigvis er det sjelden vi havner i slike situasjoner. Livstruende vold er noe som skiller seg radikalt fra det vi driver med til vanlig, sier Torgeir Bakkland i politiet.

Hvert tredje år samles politi, brannvesen og helsevesen for å trene spesifikt på pågående livstruende vold. Torsdag kveld ble øvelsen gjennomført på Kolvereid.

Bakkland er en av dem som har gjort det mulig å samle nødetatene for å ha Plivo-øvelse lokalt, siden han har tatt instruktørkurset som gjør at man kan gjennomføre slikt lokalt.

VIKTIG SAMARBEID Torgeir Bakkland i politiet var en av instruktørene under øvelsen i Kolvereid. Han har sammen med flere tatt instruktørkurs, som gjør at man nå kan ha slike øvelser lokalt.   Foto: Bastian Øien Alstad

Tidligere har slike øvelser foregått på Værnes.

– Det gir helt klart en effekt å kjenne folket man skal jobbe med på tvers av etatene, sier Bakkland. 

I det kraftige regnværet i Kolvereid løp bevæpnet politi ut fra bilene for å stoppe volden som ble påført offerene. Helsevesenet gjorde førstehjelp, roet ned pårørende og fikk de skadde fraktet videre. På bakken lå markører spredt på den klissvåte asfalten.

Alt sammen var bare skuespill. Totalt var rundt 60 aktører fra Nærøy, Vikna og Bindal i sving. Først hadde de teoridel, før de satte i gang utendørs.

– Gjennomføringa gikk bra, og jeg mener det var en nyttig øvelse. Samhandlinga mellom nødetane er viktig, og at vi får trent sammen gjør oss sikrere dersom en slik situasjon skulle oppstå, sier Bakkland.