To namdalske lag får støtte til filtersystem som skal samle opp gummikuler

Minsker plastforsøplinga

Spillum IL og Kolvereid IL får nå granulatsamlere som skal forhindre forsøpling av naturen.

Får nytt filtersystem: Spillum IL og Kolvereid IL har fått støtte fra Sparebankstiftelsen SMN til å få installert granulatoppsamlere på kunstgressbanene sine. Det skal forhindre at gummikulene på banene skal havne i naturen. Kjell Erik Strøm (til venstre), finansrådgiver i Sparebank1 SMN og Roger Engesvik, baneansvarlig for Spillum IL viser fram granulatoppsamleren som skal monteres i avløpene rundt banen på Spillum.   Foto: BJØRN TORE NESS

NAMDALSAVISA

NAMSOS: Hvert år gir Sparebankstiftelsen SMN ut penger til en rekke gode formål. Den siste tida har de gitt mange øremerkede midler til å rydde opp plast i naturen. Nå har de sammen med Norges Fotballforbund gjennomført et prosjekt for å samle opp gummigranulat fra kunstgressbaner i Trøndelag.