Manuelt gir er snart historie på nye biler

Automatisk girkasse. For ti år siden kostbart ekstrautstyr – i dag velger ni av ti nybilkjøpere automatgir når de bytter bil.

SNART STANDARD: Automatgiret har helt tatt over når det gjelder nye biler. Foruten hybrid- og elbiler hvor automat er standard, er den manuelle girkassa snart en saga blott også på biler med forbrenningsmotor. Selv på varebiler under 7,5 tonn går stadig flere over til automat.   Foto: Bjørn Tore Ness

NAMDALSAVISA

NAMSOS: Nordmenn har tradisjonelt valgt manuelt gir når de har kjøpt nybil. I dag har over 75 prosent av nye personbiler en eller annen form for automatisk giring.

Toyota – bare automat

– Jeg kan knapt huske sist vi solgte en bil med manuell girkasse, selv om vi fortsatt har det i modellprogrammet på biler med kun forbrenningsmotor er det svært sjelden noen velger det, sier Torgeir Strømmen hos Toyota Nordvik i Namsos.