Fv 17-prosjektet

Må vente på brua fra Kina – bekymret for framdrifta

Kinesiske Sichuan Road and Bridge Group (SRBG) har fått forlenget fristen med å ferdigstille den 580 meter lange Beitstadsundbrua.

BRUA KOMMER: Beitstadsundbrua skipes fra Kina i slutten av november. Det er ventet at den kommer til Beitstadsundet rundt årsskiftet. Brua skal være ferdig innen november neste år.  Foto: JOHAN ARNT NESGÅRD, TRØNDER-AVISA

NAMDALSAVISA

STEINKJER: Etter planen skal hele Fv 17-prosjektet være ferdig innen 31. oktober 2019, ifølge kontraktene. Men den siste tida har SRBG og Statens vegvesen forhandlet om utsatt sluttdato. Det kinesiske selskapet vil forskyve fristen til 16. desember, mens Statens vegvesen har gått med på 29. november som absolutt siste frist. Den har kineserne nå akseptert.


Vil binde Trøndelag bedre sammen

Bygginga av Beitstadsundbrua er godt i gang, de første kineserne er på plass og alt er bare fryd og gammen, ifølge leder Gunn Iversen Stokke (Sp) i Hovedutvalg for veg.

 

Under byggemøtet 27. september sa Statens vegvesen sine representanter at de var bekymret for framdrifta, og ba blant annet om svar på om betongarbeidene på det de omtaler som akse tre–fem kan komme på kritisk linje. Det ble ikke besvart fra entreprenøren sin side i dette møtet, men Vegvesenet og SRBG møtes til et nytt byggemøte i dag.