Forsker på en sky liten skapning som trives aller best langt fra land

Den lille havsvalen lever et ganske ekstremt liv. Med sine 30 gram i voksenvekt er den Europas minste sjøfugl, men det forhindrer ikke at den lever det meste av livet langt ute på det åpne havet.

LITEN, MEN EKSTREM: Den nattaktive havsvala er ikke stort større enn en bokfink, men er en skikkelig tøffing som lever det meste av året ute på storhavet. Nå er den imidlertid innom blant annet på Sklinna for å hekke.   Foto: John Haugen

NAMDALSAVISA

SKLINNA: – Havsvalen hekker blant annet på Sklinna. Men det meste av året befinner den seg ett eller annet sted sør i Atlanterhavet. Hvor den oppholder seg skal vi prøve å finne ut nå, sier forsker Rolf Terje Kroglund ved Nord Universitet som akkurat nå er på Sklinna for å merke havsvaler.