NM-sølv til Wågan, Tønseth slo spesialistene

Maria Sagnes Wågan, Namdal LK sikret seg sølvmedalje under NM terrengløp lange løyper søndag.

NM Maria Sagnes Wågan undervegs på NM terrengløp søndag.   Foto: Kathrine Hovd

NAMDALSAVISA

BRATSBERG: På forhånd var det ventet at kampen om gullet for kvinner senior ville stå mellom Sigrid Jervell Våg, BUL Sigrid Fjørtøft, Ullensaker/Kisa og Maria Wågan, Namdal LK, med Pernilla E. Epland, Stord, Heidi Pharo, Bøler og Eli Anne Dvergsdal, Varegg som utfordrere.

Og ved passering den første av de seks rundene lå sekstetten samlet. 

Ved passering tre av seks runder var sekstetten blitt en trio, med de tre største favorittene i front; Våg, Fjørtoft og Maria.

På den nest siste runden fikk Våg ei lita luke på Wågan, som igjen hadde noen sekunder ned til Fjørtøft.

Den luka klarte ikke Maria å tette, i mål ble det fem sekunders avstand opp til Våg, men Wågan løp inn til en flott sølvmedalje med klar margin ned til Fjørtoft som tok bronsemedaljen. Det skilte 14 sekunder mellom de to i mål.

Her er alle resultatene fra NM terrengløp.

Dermed ble det samme valør på NM-medaljen for Wågan i 2018 som i 2017. Også i fjor sikret hun seg sølvmedaljen, da var det Live Solheimdal som var for sterk.

Kristin Riseth, Namdal LK løp også godt i NM. Hun lå beskjedent an ved første passering, men løp seg oppover listene og endte til slutt på 15. plass i det tøffe selskapet. Hun var 2,33 minutter bak vinneren.

Tyldum brøt

Grethe Tyldum fra Høylandet var også med i NM. 17-åringen åpnet friskt og lå på sølvplass i klassen sin både etter første og andre av de fire rundene. På den tredje runden fikk hun det imidlertid så tøft at hun valgte å bryte løpet.

Tønseth slo spesialistene 

I herreklassen knyttet det seg på forhånd stor spenning til om eliteløperen i langrenn, Didrik Tønseth, Strindheim kunne matche terrengspesialistene.

Det gjorde han til fulle. Tønseth lå i tetgruppa hele vegen, og på den nest siste av de 10 rundene på 1 km rykket han, og i mål var han 26 sekunder foran neste løper i mål.

To namdalske deltakere var med også i herreklassen. Erik Grimstad ble nummer 28, mens Mattis Amundsen kom på 31. plass. Begge representerer Namdal LK.