På skattejakt langs trønderske vegkanter

Radarparet gjør comeback etter ti år og gir ut boka «På vei gjennom Trøndelag» – i håp om å åpne folks øyne for hele fylket.

Kul bil: I en gul Volvo 1971-modell har radarparet Dan Ågren (til venstre) og Stein Arne Sæther kjørt gjennom Trøndelag for å samle inn historier til den ny boka. – Tidligere hadde vi en gul 142 Volvo 1971-modell, men denne gang brukte vi en 1971-modell av 145 Volvo Express stasjonsvogn, forteller Sæther. Duoen har laget stoff fra Grong og Namsskogan, og her er forfatterne avbildet på den gamle riksvegen mellom Harran og Grøndalselv.  Foto: Dan Ågren

Det skulle bli ei bok om vegen, det ble like mye ei bok om tida.

Stein Arne Sæther
NAMDALSAVISA

– Vi har fulgt E6 fra sør til nord, fra Dovrefjell til Smalåsen. Vi har kjørt sakte, vi har stoppet ofte, og vi har snudd og kjørt tilbake. Vanligvis gjør folk unna en slik tur på seks–sju timer; vi satte av ett år til å gjennomføre ekspedisjonen og til å fortelle om den, sier Stein Arne Sæther og Dan Ågren – henholdsvis skribent og fotograf bak den nye boka.