Klarer ikke å holde rådyrstammen nede – antall påkjørsler øker

Hittil i år har 98 hjortevilt blitt påkjørt i Nærøy, noe som er nesten like mange som i hele fjor. Å finne en løsning på problemet har vist seg å være svært vanskelig.

Tiltak virker ikke: Skogbrukssjefen i Nærøy kommune, Egil Solstad, konstaterer at det er vanskelig å få bukt med de mange hjorteviltpåkjørslene i kommunen. Rydding langs veg har vist seg ineffektivt, mens mer jakt på rådyr kunne hatt stor effekt. Dessverre er det for få som går på rådyrjakt. – Det har vist seg at vi ikke klarer å mobilisere for å ta ut flere dyr gjennom jakt, sier Solstad.  Foto: Lena Erikke Hatland

I verste fall kan folk kjøre utfor vegen og få personskader.

NAMDALSAVISA

KOLVEREID: Onsdag forrige uke ble hele fem rådyr påkjørt i Nærøy kommune. Så mange ulykker på en og samme dag er uvanlig, men statistikk fra Hjorteviltregisteret viser at det ligger an til å bli rekordmange viltpåkjørsler i kommunen i år.