Finn Haugan slutter som konsernsjef – erstatteren er allerede klar

Jan-Frode Janson (49) har takket ja til stillinga som ny konsernsjef i SpareBank 1 SMN.

NY SJEF: Jan-Frode Janson (49) har takket ja til stilling som ny konsernsjef i SpareBank 1 SMN  Foto: Edvard Kristiansen

NAMDALSAVISA

NAMSOS: Janson erstatter Finn Haugan som har ledet banken i nærmere 28 år, og tiltrer stillinga senest 1. mai 2019.

– Styret er meget tilfreds med at vi har funnet en arvtaker etter Finn Haugan med tung finanserfaring, inngående kjennskap til Sparebank 1-alliansen og fremragende resultater. Det har i tillegg vært viktig for styret å finne en leder med lokal tilhørighet for å videreutvikle regionens ledende finanshus, sier styreleder Kjell Bjordal i Sparebank 1 SMN.

Gleder seg til starten

Janson har de siste seks årene vært konsernsjef i Sparebank1 Nord-Norge og var før det viseadministrerende direktør i Fokus Bank (Danske Bank Norge).

– Konsernsjefjobben i Sparebank 1 SMN er sannsynligvis den eneste stillinga i Norge som kunne få meg til å forlate Sparebank 1 Nord-Norge. For meg som trønder er det stort å få lov å lede regionens klart ledende finanshus og få jobbe med 1.500 nye kolleger.

– Jeg gleder meg også til å jobbe med en region jeg har stor tro på og identifiserer meg med, sier påtroppende konsernsjef Jan-Frode Janson.

Banksjef i Namsos, Ole Anders Olsen, mener Haugan har gjort banken til en kundeorientert og framtidsrettet bank som tar vare på kunder, sin region og sine ansatte.

– Det har vært en voldsom utvikling fra han startet til dagens bank der vi er den banken i Norge som vokser mest blant privatkunder, dette er på grunn av at Finn Haugan har holdt fast på tanken om å være en lokalt forankret Sparebank.

SLUTTER: Jan-Frode Janson erstatter Finn Haugan som har ledet banken i nærmere 28 år.  Foto: Sparebank 1 SMN

– En flink mann

Olsen sier den avtroppende konsernsjefen er en mann med voldsomt engasjement for sine kunder og ansatte.

– Det er en stor bankmann som nå skal finne på noe annet,  og vi skal holde på fullt ut til han går av. I tillegg får vi en fantastisk flink mann inn som har vist meget gode resultater i Sparebank 1 Nord-Norge med en liknende tankegang. Det gleder vi oss til, sier Olsen.

– En uvurderlig sjef

Janson etterfølger Haugan, som har ledet Sparebank 1 SMN siden 1991.

– Finn Haugan har hatt uvurderlig betydning for at Sparebank 1 SMN har bygd seg opp til et komplett finanshus, med en ubestridt posisjon som lønnsom og solid markedsleder i regionen. Han har ledet banken trygt gjennom flere kriser, og han har mye av æren for etableringa av Sparebank 1-alliansen, sier styreleder Kjell Bjordal.