Nato-øvelsen «Trident Juncture» i Namsos

Her telter 200 Nato-soldater

Marte Jakobsen og Ole Heggdal er med i den største militærøvelsen på norsk jord på mange tiår. At det hele foregår på heimebane i Namsos, ser de på som en bonus.

INNENDØRS CAMPINGLIV: Inne i det gamle Thermex-bygget på Spillum skal 200 soldater bo i tre uker under Nato-øvelsen Trident Juncture. Fra venstre ledende flysoldat Ole Heggdal, kvartermester Marte Jakobsen og kommandørkaptein Frode Staurset.   Foto: BJØRN TORE NESS

Maten her er god, og jeg sover som en stein.

Ole Heggdal.
NAMDALSAVISA

NAMSOS: Det er ikke bare å valse inn i det avsperrede området ved det gamle Termex-bygget på Spillum. Vaktene, bevæpna med skarp ammunisjon, må ha klarering fra «øverste hold» før pressen slippes inn på området, som i disse dager huser 200 soldater fra hele landet, samt noen fra Canada, Nederland og USA.