Funksjonshemmede Arnt Gunnar skremt etter ublidt møte på trimturen på Spillumsstranda

Påsatt håndjern av tungt bevæpna soldater

Mens han skalv av panikk, ble funksjonshemmede Arnt Gunnar Alte påsatt håndjern og ransaket av tungt bevæpna Nato-soldater.

Støkk: Arnt Gunnar Alte (46) har fått en skikkelig støkk etter at han på trimturen ble stoppet av soldater som deltar i Nato-øvelsen Tridence Juncture. – De tok tak i hendene mine, holdt meg fast og tok på meg håndjern, forteller han, som ikke tør å bevege seg i nærheten av sin faste trimrute etter hendelsen.   Foto: BJØRN TORE NESS

Militæret tok tak i hendene mine, holdt meg fast og sa at jeg måtte ha hendene bak ryggen.

Arnt Gunnar Alte
NAMDALSAVISA

SPILLUM: Den daglige spaserturen tok ei dramatisk vending da han ble stoppet ved det gamle Thermex-bygget på Spillumsstranda - som er base for 200 soldater under Nato-øvelsen Trident Juncture.