Gode laksepriser og mye vann i kraftverkene gir store inntekter til fellesskapet

Godt år gir skatterekord

Tidenes år innen lakseoppdrett og kraftproduksjon gir solide skatteinnbetalinger fra havbruksbransjen og kraftbransjen for 2017.

IKKE RART: – Det er ikke rart vi betaler mye skatt for 2017. Året var et av de ekstraordinære, med høyt prisnivå, sier daglig leder Finn Sinkaberg i havbruksselskapet Sinkaberg-Hansen AS. Foto: Pia Marie Lerseth  Foto: Pia Marie Lerseth

Året var et av de ekstraordinære, med høyt prisnivå.

Finn Sinkaberg.
NAMDALSAVISA

De sju havbruksselskapene blant de 30 største selskapene som skatter til tidligere Nord-Trøndelag, står for 39,6 prosent av samlet iliknet skatt for de samme selskapene. Tar man med Pharmaq AS som et sterkt havbruksrelatert selskap, øker havbruksbransjens andel av iliknet skatt blant de 30 største til 46,9 prosent.