Høknes barneskole fyller 50 år. Gamle og nye lærere tok elever og foreldre med tilbake i tida

Tilbake til ei tid da tyggegummi var svineri og måtte spyttes ut

Tyggegummi i klasserommet ble ikke tolerert, og Wenche ble beordret til søppelbøtta for å spytte ut svineriet.

TIME ANNO 1968: De viste fram en lesetime anno 1968. Karen Margrethe Myre var lærer da som nå. I klassen satt fire jenter fra venstre: Monica Aspling, Sonja Håskjold, Rannveig Pettersen og Wenche Fossland Brattås. Alle FOTO: BJØRN TORE NESS 

NAMDALSAVISA

NAMSOS: Året er 1968. I klasserommet på nye Høknes barneskole er det lesetime. Lærer Karen Margrethe Myre har en jenteklasse med forskjellige elever. Her er den litt rampete sossejenta, den pliktoppfyllende eleven, den stille og fattige og en med lærevansker. De skal lese stykket om Kurre Pinnsvin, men det er ikke alle som har like lett for å følge med.