Ungdommene i Namsos vil ha flere aktiviteter

Vil du prøve deg opp Klompen i en Via Ferrata?

– Jeg trives veldig godt i Namsos, og ser ikke bort fra at jeg ender opp her etter hvert. Men slik det er i dag er det ingenting som trekker meg hit som ingen andre byer har, sier Henrik Tranaas (18).

KLATRING: Slik ser Ludvik Elnan Jacobsen (18, fra Flatanger), Henrik Tranaas (18, fra Namsos) og Erik Teksum Årseth (18, fra Namsos) for seg en Via Ferrata opp Klompen. Tegning: Knut Høihjelle 

Fritida er egentlig bundet opp med skole, jobb og trening.

Ludvik Elnan Jacobsen (18).
NAMDALSAVISA

NAMSOS: Inne på biblioteket til Olav Duun videregående skole sitter Ludvik Elnan Jacobsen (18), Henrik Tranaas (18) og Erik Teksum Årseth (18). De er straks inne i sitt siste halvår på videregående, og etterpå venter nye utfordringer. Noen av dem skal studere videre andre steder, mens noen kanskje ser for seg et friår for å jobbe. Men hva skal til for at de skal vende nesen heimover til Namsos igjen, etter at utforskertrangen har fått gjort sitt?


– Folk må få lyst til å dra inn til til byen

Færre biler og et sentrum mer tilrettelagt for sykling, er det aller første som popper opp i hodet til de ansatte hos Namsos sykkelsenter når de blir spurt om hva de ønsker seg i framtida.

  

– Vi må ikke bygge inn utsikten til sjøen

– Namsos er en fin by, men har likevel litt å gå på når det kommer til planlegging av nye bygg. Slik det er nå har vi bygd inn utsikten til sjøen, mener Jan Dalen.

 

– Det finnes uante muligheter rundt Festplassen

Finn Pedersen tror samfunnshuset i Namsos vil fungere perfekt som et mathus, hvor det kan tilbys både råvarer og restaurantmat av høy kvalitet.

 

Vil ha zipline fra Klompen og trampolinepark

– Byen er i dag alt for kjedelig. Vi trenger mer å gjøre. Det er dommen fra 6. klasse ved Namsos barneskole.

  

Drosjesjåførene ønsker seg glasstak over Havnegata. Prislapp: Rundt 65 millioner kroner

Sjåførene hos Namsos Taxi kjører dag ut og dag inn gjennom bygatene i Namsos. De har klare tanker om hva de ønsker for byen sin i framtida.

  – Byen trenger et sted for oss småbarnsmødre 

Brennende engasjert for både byen og Havnegata

Gågate, food-truck, liten scene og mer liv i gata. Det er slik damene hos Kines Corner tenker seg at Havnegata kunne sett ut.– Namsos er jo en helt grei by, men vi savner et samlingspunkt. Et sted der ungdom på vår alder kan møtes. I Namsos har vi jo Lagre´, men det er mer for dem som er 15–16 år og nedover. Det finnes ikke noe sted for dem som er eldre, sier de tre kompisene.