Båt med to personer grunnstøtte i Vikna

– Havaristen lenses og situasjonen er under kontrol, skriver Redningsselskapet på Twitter.

  Foto: Redningsselskapet / Harald V

NAMDALSAVISA

Det var i i halv tolv-tiden fredag formiddag at redningsskøyta Harald V rykket ut til en båt som hadde gått på grunn utenfor Lauvøya i Vikna, i området Sørvikvågen.

Fartøyet som gikk på grunn er et fiske- og servicefartøy.

To personer ombord

Det ble raskt kjent at det bare var to personer som befant seg i båten. Beredskapsvakta kunne fortelle at de hadde god kontroll på båten fra første stund.

– Det befant seg to mann om bord i fartøyet, disse er tatt hånd om og er i god forfatning. Vi er fortsatt mitt i situasjonen, og status er litt uavklart enda, men lenser er satt i båten, og vi har rimelig god kontroll, opplyste beredskapsvakt for Redningsselskapet, Tom Gramm til NA i tolv-tiden.

Er det fare for at båten forliser?

– Nei, med tanke på de meldingene jeg har mottatt er det ingen grunn til å tro det, sa Gramm.

Politiet i trøndelag meldte på Twitter like etter at Brannvesenet var på vei til stedet med lenser for å tømme fartøyet for vann.


– Det viktigste er at det gikk bra med mannskapet

Stig Myhre, daglig leder i rederiet som eier fiskebåten, er glad for at det gikk bra med mannskapet som befant seg ombord.  – Båten er ikke viktig i denne sammenhengen.

 

Stort hull i bunnen

Adressa var i kontakt med skipsfører på redningsskøyta. Han beskrev fiskebåten slik:

– Båten har et stort hull i bunnen. Vi ligger på utsiden med lensepumper nå og har dykkere nede, forteller skipsfører Kai Jensen på redningsskøyta Harald V, til Adressa.

Beboere evakuert til over helga etter undersjøisk ras på Otterøya

Torsdag kveld gikk det et undersjøisk ras i Årnes på Otterøya. I helga skal området undersøkes nærmere Beboere rundt rasområdet er foreløpig evakuert til tirsdag.