Slår alarm om spiseforstyrrelser innen langrenn

– Umulig å ikke la seg påvirke av presset

Ane Appelkvist Stenseth deler Jorunn Sundgot-Borgens alarmerende bekymring omkring spiseforstyrrelser i langrennsmiljøet – og er glad problematikken belyses.

TABUBELAGT: – Man kan ikke skyve unna det faktum at spiseforstyrrelser er et utbredt problem innen langrenn, sier Ane Appelkvist Stenseth. Namdalens fremste kvinnelige langrennsutøver opplever imidlertid at det prates lite om problematikken innad i miljøene.  

Mange ser nok opp mot de beste, og tenker at man må være lett for å gå fort.

Ane A. Stenseth
NAMDALSAVISA

NAMSOS: – Det kommer kanskje ikke så tydelig fram rundt om i miljøene, men man kan ikke skyve unna det faktum at spiseforstyrrelser er et utbredt problem innen langrenn, erkjenner namdalens fremste langrennsløper på kvinnesiden.